Beszámoló az iskolai elöadásról

Nemesócsa:
2x45 percet tartottan fiúknak és lányoknak agresszió témában. A fiatalok nagyon érdeklődők voltak, úgy az előadás tarén, mint a gyakorlati feladatok megoldásánál. Jól lehetett velük együtt dolgozni. Azt éreztem szívesen veszik a témát és örülnek, hogy valakivel tudnak erről beszélni.

Csicsó:
Szex, szerelem, párkapcsolat címen szólt az előadás, melyre több osztály tanulói érkeztek. A témára nagyon kíváncsiak voltak, és idővel sikerült nekik is megnyílni, kérdezni, és hozzászólni az adott anyaghoz. Azt gondolom ez talán az a leginkább érzékeny téma, és sok tanár számára is tabu téma. Ez az a téma, amelyről mindenképpen beszélni kell, fiatalos, lazább stílusban, ami eljut a fiatalokhoz, és megérinti őket.

Muzsla:
Szenvedélybetegségek volt az előadás anyaga. Több osztály volt összevonva, és több tanár is jelen volt, ami azt gondolom nem volt jó hatással az őszinte válaszokra. De annak elennére hozzászóltak és kérdeztek.Egyik esetben nem a saját történetüket vagy életükből hoztak példákat.

Az előadás mindhárom esetben úgy gondolom célravezető volt. Abban bízom, minél több gyerekhez eljutott az üzenete a prevenciónak, és hasznos ismeretekkel bővült tudásuk.

Faragó Ági pszichológus.
2014.április 7.