Beszámoló a FEMIT Polgári Társulás - Dunaszerdahely 2016-os évi tevékenységéről

Alig zártuk le a 2015-ös évet a hagyományos karácsonyi ünnepséggel , azonnal megkezdtük a 10 éves jubileumi ünnepség szervezését, amelyet 2016 januárjában tartottunk meg. Ezen a jubileumi ülésen számos neves vendég vett részt. Értékeltük az elmúlt 10 év munkáját , majd ünnepélyesen megköszöntük a tagok és munkatársaink odaadó munkáját.Kultúrmüsorral zártuk az estét, ahol helyi ill. környékbeli csoportokat és egyéneket kértunk fel . Erre a jubileumra egy emlékkönyvet is készítettünk az elmúlt 10 év munkájáról.
Februárban a Házasság Hete alkamából részt vettünk az Országházban megrendezett Családnapon.
Március 15-én mint minden évben részt vettünk a dunaszerdahelyi ünnepi koszorúzáson.
Ebben a hónapban a társulás tagjai egy budapesti színházlátogatáson is részt vettek.
Májusban egy napos kirándulás keretén belül meglátogattuk a Sobri Jóska Kalandparkot valamint ellátogattunk Tihanyba és Balatonfüredre. A rendezvényen 117 résztvevő volt.
Ezután elkezdtük a 3. Konferencia szervezését amely májusban tartottunk a dunaszerdahelyi Városháza dísztermében. A konferencián 60 személy vett részt és a nagyszerű előadóknak köszönhető, hogy a rendezvénynek ebben az évben is nagy sikere volt.
A konferencia után azonnal hozzáláttunk a nyári programok szervezéséhez. Ebben az évben is sikerült a fonyódligeti táborba 10 hátrányos helyzetű fiatalt üdültetni.
Júliusban megszerveztük a FEMIT 4. Nyári táborát a Csitári hegyek alatt Gímesen. Ez a tábor is nagyon jól sikerült. Az első három napot a Mosonmagyaróvári Nagycsaládos Egyesulettel és a FECSKE Nagycsaládos Egyesülettel együtt szerveztük meg. Utána sok érdekes és gazdag programot állítottunk ossze a résztvevőknek. Ebben az évben olyan szulők is részt vettek a táborban akik egyedül nevelik gyermekeiket. Számukra is készítettünk vonzó programokat, amit nagyon élveztek. Volt a táborban mesenap, cserkésznap, túra és kézműves foglalkozás valamint előadások. Ez volt az eddigi legnagyobb létszámú táborunk, összesen 86 személy vett részt.
Szeptemberre terveztük a családnap megszervezését, melyet Illésházán szerettük volna megrendezni, de az alacsony létszámú érdeklődés miatt elmaradt, ezt 2017-ben megszervezzük.
Október 6-án részt vettünk az aradi vértanúk emlékére rendezett koszorúzáson Dunaszerdahelyen és Pozsonyban.
Egész évben szerveztük az előadásokat a felvidéki magyar iskolák diákai számára. A 2016-os évben összesen 65 előadást sikerült megszerveznünk 16 témában.
Úgymint - Karesz végakarata , szex- szerelem párkapcsolat , agresszió, internet veszélyei, pályaválasztás, életpálya építés, tanulási stratégiák , káros szenvedélyek, pénzügyi tudatosság a családban, csapatépítés stb. Az iskolakezdést, beilleszkedést, komunikációt a konfliktuskezelést a szülők részére is megszerveztuk.
A 2016-os évet a már hagyományossá vált karácsonyi ünnepi üléssel zártuk, ahol értékeltük az egész évet, összaállítottuk a 2017-es évi munkatervünket megköszöntük a tagok és kulső munkatársaink munkáját és kötetlen beszélgetéssel kellemesen töltöttük az estét.

A FEMIT 2017-es munkaterve:
Márciusban részt veszünk Dunaszerdahelyen az ünnepélyes koszorúzáson.
Márciusban 2 tagunk részt vesz Békéscsabán egy nemzetközi konferencián.
Tavasszal kibővítjük székhelyünket egy újabb helyiséggel, ennek a munkálatait nyár elejéig szeretnénk befejezni.
Áprílisban konferenciát rendezünk Deákiban /Mátyusföld/
Májusban megrendezzük a családnapot Albáron a Relax parkban, amellyel kapcsolódunk a KCSSZ felhívásához.
Májusban ellátogatunk a tihanyi Kalandparkba.
Júliusban szeretnénk 10 gyereket táboroztatni a fonyódligeti Erzsébet-táborban.
Júliusban 5 napos Kárpátaljai kirándulást szervezunk 50 fö részére.
Augusztusban megszervezzük az 5. Nyári táborunkat Albáron a Relax parkban. Ennek keretén belül többek között egy kirándulást is tervezünk a Pannonhalmi Apátságba.
Folytatni szeretnék az oktatási intézményekben elöadásainkat, foglalkozásainkat , a témaköröket a múlt évben sikerült kibővíteni újabb témákkal.
Valamint a hagyományos Karácsonyi Unnepségunkkel zárjuk majd az évet.
Terveink szerint szeretnénk részt venni más szervezetek által megrendezett rendezvényeken is, ezáltal is erősítve összetartozásunkat.