A 2017-es év kiértékelése

Régi álmunk vált valóra mikor 2017-ben elkezdhettük a közösségi terünk kibővítését.
Erre már évek óta szükség volt, mert egyre bővül tevékenységünk, kapcsolataink és egyre több rendezvényünk megbeszélésünk van, ami ehhez a helyiséghez kötött. Egy irodát építettünk hozzá a már meglévőhöz, ahol az évek alatt felhalmozott iratokat, pályázatokat tudjuk tárolni, és az ezzel kapcsolatos tennivalókat tudjuk elvégezni. Ezáltal lehetőség nyílt egyszerre akár több program illetve megbeszélés megvalósítására.

Társulásunk július 13-17. között kirándulást szervezett Kárpátaljára, helyileg Beregszászra. Ez egy közös rendezvény volt a társulásunk és a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületével. Sok színes programmal készültünk a kiránduláson résztvevőknek, ilyen volt a Zvolen-i várlátogatás, az Ochtinói barlangnézés, a tiszaújhelyi Turul ünnepség, a péterfalvi Kuruc-feszt, a Mátra Múzeum Gyöngyösön valamint a Sziszi kastély Gödöllőn. A visszajelzések alapján mindenki remekül érezte magát.
Augusztus 14-20. között pedig ismét megrendezésre került a már hagyománnyá vált FEMIT-es nyári tábor. Az ötödik tábornak az albári Relax Park adott otthont. Itt is igyekeztünk különböző programokkal kedveskedni a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.
Deákiban, a helyi kultúrházban október 12-én, egész napos konferenciát szerveztünk „Nagyi? vagy inkább a net? címmel. Az évente megrendezésre kerülő konferenciánk célja volt, hogy felhívja a figyelmet az egyén családon és közösségen belüli elhelyezkedésének fontosságára, valamint a felmerülő eltérések kezelésének módjaira.
Decemberben pedig a társulásunk néhány tagja ellátogatott Brüsszelbe, Belgium fővárosába. Meglátogatták az Európai Parlamentet, valamint megnézték a város szebbnél szebb látványosságait. Végezetül pedig az évet egy karácsonyi ünnepséggel zártuk.
Iskolákban folytattuk az elöadásokat közel 90 előadást sikerült megvalósítani ebben az évben .
Végezetül pedig szeretnénk megköszönni a kedves szülők és nagylelkű támogatóink egész éves segítségét, valamint támogatását.