A FEMIT (Felvidéki Magyar Ifjúságért Társulás) egy önkéntes és politikamentes szervezet, mely nyitott a felvidéki magyar fiatalok számára származási, faji, vagy vallási megkülönböztetés nélkül.

Veszélyek és lehetőségek a gyermeknevelésben - meghívó a konferenciára


A gyermeknevelés veszélyeiről és lehetőségeiről szervez konferenciát a Felvidéki Magyar Ifjúságért Társulás a Mathias Corvinus Collegiummal közösen, melyre tisztelettel várják az érdeklődőket.

Táborozz az idén is a FEMIT-tel - július 8-14. közt Martoson


Az idén nyáron, július 8-14. közt nyári tábort szervez Martoson a FEMIT. Gyere velünk, Téged is várunk! Bővebb információ a Tovább-ra kattintva.

Mesefesztivál a Vándor Meseíróval

December 9-én, szombaton különleges mesefesztiválra várja a gyerekeket és szüleiket Dunaszerdahelyre, a Szabó Gyula Alapiskolába Böde Péter, a Vándor Meseíró.
A mesefesztivál elsősorban a 6-10 éves gyerekeknek szerez örömet, mivel a gyerekek játékos, humoros formában tanulhatnak a mesékről.

A segítő szakemberek hiányára hívja fel a figyelmet a FEMIT konferenciája

A dunaszerdahelyi székhelyű FEMIT társulás 2023. október 24-én konferenciát szervez Dunaszerdahelyen, mellyel szeretné felhívni a figyelmet a segítő szakemberek hiányára a felvidéki oktatásban, megoldásokat keresve a magyar nyelvű iskolapszichológus-szakképzés elindításához. A FEMIT a konferencia résztvevőiként elsősorban az oktatási intézmények vezetőire számít, de minden érdeklődőt szívesen fogadnak.

Információk a 2023. július 10-16. közt megrendezendő karvai táborral kapcsolatban


Néhány fontos információ a jövö héten kezdődő nyári táborral kapcsolatban. A tábor helyszíne: Karva - Kravany nad Dunajom. Az információs anyag végén .doc (Word) formátumban letölthető a jelentkezési lap, valamint a gyermek egészségügyi állapotáról szóló nyilatkozat.

Tartalom átvétel